Intervallitunnit

Intervallitunnit koostuvat intensiivisistä ja kovatehoisista intervalliharjoituksista. Tuntien kesto 45-60min sisältäen huolellisen lämmittelyn, erittäin tehokkaan ja monipuolisen sekä vaihtelevan intervalliharjoituksen ja loppuverryttelyn venyttelyineen. Varsinaisen intervalliharjoituksen kesto on suhteellisen lyhyt, 10-20 minuuttia, ja se suoritetaan mahdollisimman kovilla tehoilla. Tämän tyylinen harjoittelu kehittää erittäin tehokkaasti hapenottokykyä ja polttaa myös tehokkaasti rasvaa, lihasmassan säästäen.

Harjoituksissa keskitytään toiminnallisiin liikkeisiin ja niissä käytetään kehonpainon lisäksi mm. kahvakuulia, kuntopalloja, hiekkasäkkejä, slamballeja, hyppybokseja, hyppynaruja, soutulaitteita, kuminauhoja ynnä muuta mukavaa. Harjoitukset sopivat kaikille (…jos jotain liikettä ei kykene tekemään, keksitään korvaava tilalle).

Minkälaisia tunnit ovat käytännössä?

Jokainen tunti aloitetaan huolellisella alkuverryttelyllä. Ennen varsinaisen intervalliharjoituksen alkua otetaan kunnon lämmöt ja valmistellaan keho itse harjoitukseen. Tämä on tärkeää, koska ideana on vetää lyhytkestoinen harjoitus täysillä alusta loppuun, säästelemättä.

Intervalliharjoitukset vaihtelevat sisällöltään harjoituskerrasta toiseen. Pääperiaate säilyy kuitenkin samana, eli toistetaan erilaisia liikkeitä muutellen työhön ja lepoon käytettäviä aikoja. Intervallit työhön/suorittamiseen ja lepoon vaihtelevat 10-90 sekuntin välillä. Esimerkkinä tabata: 4 minuuttia kestävä harjoitus, jossa suoritetaan jotakin liikettä 8 kierrosta tehden 20sekuntia työtä/10 sekuntia leväten. Samassa intervalliharjoituksessa voidaan käyttää myös paljon erilaisia liikkeitä ja työn ja levon suhdetta muutella.

Lopuksi verrytellään, palautellaan, venytellään ja päivitellään, että olipas rankkaa mutta ihan mahtavaa 😀 Ja kotimatkalla hiipii väkisin mieleen ajatus, että sitä on saatava lisää…ROHKEASTI KOKEILEMAAN!